Vi tog oss en långhelg hemma hos min svärmor. Som läxa, utöver att läsa och göra uppgifter, hade den yngsta dottern fått en uppgift att laga maten de skulle laga då hon var ledig. Det blev köttfärssoppa. När vi ändå lagade mat hemma hos svärmor så tänkte vi att hon kan göra sin uppgift där och bjuda sin farmor på något gott. Receptet är från "Hemkunskap- och Konsumentkunskap", åk 7-9.
I med persiljan! |
Du behöver, för 2 personer:
1 bit purjolök
1/2 paprika (vi hade en orange)
2 potatisar
1 msk matfett
100 gram köttfärs
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 krm salt
2 krm chili (vi hade med smaken chipotle)
1 krm peppar
klippt persilja
Soppa, skönt för själen en kylig dag! |
Gör så här:
Ansa, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skölj och skär paprikan i strimlor. Skala, skölj och skär potatisen i skivor. Värm matfettet i en stekgryta och fräs köttfärs och purjolök på medelvärme, cirka 5 minuter. Finfördela färsen tills den blir grynig. Tillsätt potatisen, vatten, buljongtärning, paprika och kryddor. Sjud tills potatisen är mjuk, cirka 10-15 minuter på svag värme under lock. Skölj och klipp persilja, strö över soppan.
Servera!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar