söndag, november 12, 2006

Pasta med baconsås

Dags för Bond-mat och på en söndag den här gången. Idag serverar jag något som vi kallar för baconsås.

Du behöver (storkok - 4 hungriga personer eller 6 lagom hungriga):

3 paket bacon
2 stora lökar
6 st Kelda ost (eller 6 st kelda mat, mjöl och en påse riven ost + ostskivor)
salt
vitpeppar (går även med svartpeppar)
eventuellt oregano
margarin

Smält margarin i en stekgryta. Lägg i den hackade löken och den klippta baconen.
Fräs upp så att löken och baconet blir mjukt.
Häll i ostgrädden (eller den vanliga matgrädden, spara lite för redning med mjöl)
Rör om och låt puttra. (red såsen ifall du använder vanlig matgrädde och häll sen i rivna osten)
Krydda med salt, peppar och oregano efter smak. Rör om. (Lägg ovanpå ostskivor och låt puttra någon minut, rör ej om).

Servera med en god sallad och pasta.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design