måndag, november 20, 2006

Moussaka

Till 4 personer behövs:
1 aubergin
500 g potatis
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
2 paprika
500 gr köttfärs
1 msk olivolja
1 burk hackade tomater
1 tsk timjan
½ tsk muskotnöt
3 dl yoghurt naturell
3 ägg
2 msk riven ost

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Skiva aubergin och potatis. Lägg potatisskivorna i kokande vatten med lite salt , i 8 minuter. Auberginen läggs i ett durkslag över kastrullen med potatisen. Häll bort vattnet och låt potatis och aubergine vila några minuter.
Lägg dem därefter i en smord, ugnsfast form.
Hacka lök och vitlök samt paprika.
Stek köttfärsen i olja några minuter, tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare i 2 minuter. Tillsätt paprikan och steks i 2 minuter till.
Tillsätt tomater, timjan och muskatnöt och koka i ytterligare 5 minuter.
Häll köttfärsblandningen över aubergin- och potatisblandningen.
Blanda yoghurt och ägg med 1 tsk salt, fördela över fatet och strö osten över fatet.
Gratinera i ca 15 minuter.
Servera med en grönsallad och grovt bröd.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design