lördag, januari 24, 2015

Skink- och ostpaj med lök

God paj med skinka, ost och lök.
Pajer är goda, söta som salta och det är bara fantasin som sätter stopp för vad du som kocken i köket kan och vill stoppa ner i pajskalet. Jag har fixat en enkel paj idag, med skinka, ost och lök. Passar bra till lunch, middag, utflykt, förrätt, plocke-mat......

Det du behöver är, för två pajer:

Pajskal:

300 gram smör/margarin, rumsvarmt
6 dl mjöl, varav två av grövre sort som tex rågmjöl
4 tsk vatten, kallt

Innehållet:

600 gram skinka (strimlad)
400 gram riven ost
2 st gula lökar, hackade
6 st ägg
6 dl mjölk
1 krm vitpeppar/svartpeppar
1 tsk salt
2 tsk muskötnöt

Gör så här:

Observera att detta recept är för två pajer!

Blanda samman ingredienserna till pajskalet. Dela degen i två och tryck ut pajdegen i två olika pajformar och låt vila i kylen i minst 15 minuter. Stick hål med en gaffel i pajdegen och förgrädda pajen i 175 grader i 8-10 minuter. Blanda ingredienserna under tiden till innehållet. Ta ut pajerna, tillsätt stanningen och grädda i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Se till att äggstanningen har stelnat innan du tar ut pajen. Låt vila en liten stund, medan du gör en sallad. Servera med créme fraîche och tacosås av valfri styrka.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design