torsdag, april 30, 2015

Kycklinggryta

God gryta!
Igår fick jag och familjen smaka på god mat, gjord av äldsta dottern. Hon lagade till en kycklinggryta (som även kan bli en viltgryta, ifall du ersätter kycklingen med viltkött). Pappan i familjen hjälpte till att skala potatisen, vi är ju ändå fyra, men resten fixade hon själv. Fick dela med mig av receptet.

2 personer

Du behöver:

200 gram kyckling- eller viltkött
1/2 gul lök eller 1 bit purjolök
1 msk matfett
3 enbär
1 dl lättcrème fraîche
2 msk koncentrerad vinbärssaft
1 dl vatten
1/2 buljongtärning
2 krm timjan
1 tsk soja
klippt persilja

Gör så här:

Skär köttet i mindre bitar. Skala och skär löken i skivor. Värm matfettet i en stekgryta och låt det bli gulbrunt. Bryn köttet. Tillsätt löken och låt den få färg. Krossa enbären. Tillsätt crème fraîche, vinbärssaft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja. Låt kycklingköttet sjuda i ca 10 minuter och viltköttet i 15-20 minuter under lock. Skölj och klipp persiljan och strö över.

Hon serverade grytan med ugnstekta potatisklyftor, kryddade med salt och svartpeppar och en sallad.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design