Det är en av dom första och varmaste dagarna för denna vår och vad lagar jag?
Jo, kycklingnudelsoppa eftersom barnen så gärna ville testa.
Du behöver:
2 kycklingfiléer, ca 250 gram.
2 st paprika (vi hade en grön och en orange)
1/2 purjolök
1/2 blomkål (färsk) i buketter
2 kycklingbuljongtärningar
margarin/smör
salt
cayennepeppar
kycklingkrydda
chilikrydda
8-10 dl vatten
3 pkt nudlar med kycklingsmak
1 kryddpåse från nudlarna
matyoghurt
persilja
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i jämna bitar, fräs upp dom i smör alt margarin, i en lagom stor kastrull. Lägg i blomkålsbuketterna, som du sköljt noga. Tillsätt buljongtärningarna. Krydda efter smak med cayenne, salt, kycklingkrydda och chilikrydda. Låt puttra en stund i margarin alt smör. Tillsätt paprikan, rör om. Häll i vattnet, rör om och låt koka upp. När den kokat upp, tillsätt nudlarna och purjolöken, låt koka den tid det tar för nudlarna att bli tillagade - ca 4 minuter. Häll i en av kryddpåsarna från nudlarna och rör om. Servera direkt med en klick matyoghurt och lite persilja.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar