söndag, maj 18, 2014

Kycklingnudelsoppa


Det är en av dom första och varmaste dagarna för denna vår och vad lagar jag?
Jo, kycklingnudelsoppa eftersom barnen så gärna ville testa. 

Så här gjorde jag för fyra portioner.

Du behöver:

2 kycklingfiléer, ca 250 gram.
2 st paprika (vi hade en grön och en orange)
1/2 purjolök
1/2 blomkål (färsk) i buketter
2 kycklingbuljongtärningar
margarin/smör
salt
cayennepeppar
kycklingkrydda
chilikrydda
8-10 dl vatten
3 pkt nudlar med kycklingsmak
1 kryddpåse från nudlarna
matyoghurt
persilja

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna i jämna bitar, fräs upp dom i smör alt margarin, i en lagom stor kastrull. Lägg i blomkålsbuketterna, som du sköljt noga. Tillsätt buljongtärningarna. Krydda efter smak med cayenne, salt, kycklingkrydda och chilikrydda. Låt puttra en stund i margarin alt smör. Tillsätt paprikan, rör om. Häll i vattnet, rör om och låt koka upp. När den kokat upp, tillsätt nudlarna och purjolöken, låt koka den tid det tar för nudlarna att bli tillagade - ca 4 minuter. Häll i en av kryddpåsarna från nudlarna och rör om. Servera direkt med en klick matyoghurt och lite persilja.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design