söndag, december 29, 2013

Lätt med omelett

Hoppas att julens helger varit goda. Efter mången träff med tjocka släkten och den goda och tunga maten, kan det vara skönt att bara slänga ihop något lätt, som en omelett och njuta av den som en lunch eller en enklare kvällsmat. I mysdressen, i soffan, tittandes på sitt favoritprogram. Det gjorde jag.

Du behöver:

2 ägg, gärna lite större
2 msk vatten (grädde eller mjölk går också bra)
1 krm salt
1 krm malen svartpeppar
1 nypa chilipeppar
1 klick margarin

Jag hade i:

2 st färska champinjoner
1 halv frukostkorv
1 halv gul paprika
3 skivor ost

Gör så här:

Skiva korv, paprika och champinjonerna i fina skivor. Lägg i en klick margarin i en uppvärmd stekpanna och häll över korv, paprika och champinjoner. Stek upp så de får lite färg. Vispa lätt ihop ägg, vatten och salt. Häll över äggsmeten i stekpannan, lyft upp med stekspaden, så att korv, paprika och champinjoner kommer till ytan. Krydda med svartpeppar och chilipeppar. Lyft lite på kanterna så att äggsmeten kan rinna under. Stek på medelvärme. Lägg till ostskivorna. Skaka stekpannan lite då och då, så att omeletten inte fastnar. Omeletten ska vara gyllengul och äggsmeten stelnad när den är klar. Det handlar om max 10 minuter. Vik omeletten dubbel, låt den glida ner på en tallrik, njut. Eller servera den "öppen", så att alla godsakerna syns.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design