Att njuta av säsongens grönsaker - finns inget godare. |
Höstens skörd, men så även andra säsongers goda grönsaker kan bli en underbar gratäng med lite kryddor, ost och grädde. Här kommer en enkel grönsaksgratäng.
Favoritgrönsaker, jag använde:
1 st gul paprika, i skivor
1/2 zucchini, i slantar
1/2 blomkål, i små buketter
1 dl gröna ärtor
1 liten morot, i skivor
2,5 dl Milda matlagningsgrädde (den lite tjockare)
salt
peppar (jag hade svartpeppar)
2 dl riven ost
några klickar margarin alt smör
Gör så här:
Är det färska grönsaker, skölj, rensa och skiva dessa till lagom storlek. Är det frysta, se till att de är tinade innan - annars blir det en del vatten i gratängen, vilket inte är så gott alla gånger. Varva grönsaker i en ugnsfast form. Salta och peppra, så att alla grönsaker får på sig lite. Strö över osten och häll sedan över grädden. Klicka på några matskedar margarin. In i ugnen, på 225 grader och grädda i ca 25-35 min, tills osten fått fin gyllene färg.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar