Smidigt och gott efter all julmat |
Efter helgerna kan det vara skönt att mätta magen med någonting annat än julmat. Längtar efter detta är väl lika stor som längtan efter skinka för någon vecka sedan. Idag hade jag och äldsta dottern fixat lite nuggets, potatisklyftor, broccoli och majskolvar - allt i ugnen. Sköter sig själv o blir klart samtidigt. Bara att njuta av med tzatziki - den hemgjorda, se nedan - och något kul att se på. Vi såg på Svampbob.
God fortsättning på det nya året, 2013.
Tzatziki:
Du behöver:
5 dl turkisk yoghurt
1 liten slanggurka
1-2 klyftor vitlök
svartpeppar, grovmalen
salt
Gör så här:
Riv gurkan grovt med rivjärn eller skiva den i tunna strimlor. Krama ur vattnet. Blanda yoghurt, gurka, vitlök (pressad), smaka av med svartpeppar och salt. Låt stå i kylen i minst 30 minuter, gärna en timme, innan servering.
Funkar även med denna rätt.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar