torsdag, januari 03, 2013

Saffranskaka


Jag vet att julens helger för många av er är över och julgranen mött sitt hårda öde ute på gatan. Men här kommer ännu ett juligt recept på en kaka. Saftig och alldeles saffransgul på insidan.

Du behöver:

200 gram smör
1 paket saffran
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl

Florsocker för garnering

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det. Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp. Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk. Tillsätt sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna. Sikta över florsocker vid servering.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design