tisdag, november 06, 2012

Kotletter i ugn.

Kotletter i krossade tomater, med ris och en sallad.
Fotot är taget med min iPhone, redigerad i iPhoto.
I vårt kök.
Köpte billigt två paket kotletter med 8-10 bitar, med ben, i. Den ena stekte jag som vanligt, kokade potatis och grönsaker till. Den andra la jag i ugnen med krossade tomater, kokade ris och gjorde en sallad till.

Du behöver, för 4 personer:

8-10 kotletter med eller utan ben
salt
svartpeppar
krossade tomater, 3 pkt Garants med örter, vitlök eller utan kryddor om du vill krydda själv. Ett pkt innehåller 390 gram.
1 stor gul lök
en klick margarin/smör

och ifall du vill krydda lite extra:

persilja
1 äpple (ananas går också bra, ej kross dock)
1 tomat

Gör så här:

Salta och peppra kotletterna och stek dessa i margarin/smör i ca 3 minuter på varje sida i en stekpanna. Smörj en ugnsfast form med margarin/smör. Hacka löken och strö löken i botten på formen. Lägg de stekta kotletterna i ugnsformen. Klipp persilja, hacka äpplet och tomaten i små bitar. Strö över kotletterna. Häll över krossade tomaterna så att kotletterna täcks. Tänk på att ha en form med höga kanter, så att inte krossade tomaterna puttrar över. Tänk också på att kotletterna ska täckas av de krossade tomaterna så att de inte bränns i ugnen. Rör lite försiktigt om, så att de krossade tomaterna även hamnar under kotletterna. In i mitten av ugnen, på 225 grader, i ca 30-35 minuter.

Serveras med ris och en sallad alt kokta grönsaker ifall man vill det.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design