Kokade ihop lite köttgryta, perfekt till ris och kokta grönsaker, här om dagen. Räckte till tre hungriga själar.
Du behöver:
300 gram nötkött (fläskkött eller kyckling går också bra)
3 st paprika, i olika färger (små, annars använder du hälften)
1 stor gul lök
1 liter vatten + 2 dl o 2 msk mjöl till redning)
1 köttbuljong
stekmargarin
svartpeppar
salt
soya
Serveras till kokt ris och kokta grönsaker
Gör så här:
Strimla köttet i lagom bitar. Stek i margarin, i en gryta. Lägg i skivade löken (rätt så stora bitar) och rör om. Smula ner köttbuljongen och låt den ge färg åt löken och köttet. Lägg ner den skivade paprikan, salta+peppra och rör om. Håll låg värme så att inget bränns vid eller får brun färg - mer än av buljongen. Häll i vattnet och eventuellt höj värmen så att allt kan koka upp. Låt puttra i någon minut, red så att såsen blir lite tjockare. Häll i soya för färgens skull. Låt puttra någon minut.
Servera.
PS: Gillar du championer, färska, så kan du lägga i sådana med. Skölj, rensa och dela dessa till hälften. Lägg i samma veva som löken.
PS: Gillar du championer, färska, så kan du lägga i sådana med. Skölj, rensa och dela dessa till hälften. Lägg i samma veva som löken.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar