lördag, januari 07, 2012

Leverlåda


En av mina favoriträtter på julbordet! Såg att jag inte hade lagt upp receptet! Går att frysa!

Du behöver:
2 dl ris
4 dl vatten
1,2 l mjölk
300 g mald nötlever
2 medelstora finhackade lökar
1-2 dl russin
4 msk sirap
1 tsk vitpeppar
1 tsk mejram
3 tsk salt
1 ägg

Gör så här:

Lägg riset i kokande mjölk- och vattenblandning och koka till en lös gröt, låt svalna. Blanda samman mald lever, lök, russin, lök, kryddor och ägg med gröten, blandningen ska vara ganska lös. Häll blandningen i en smord ugnsfast form (små aluminiumformar går också bra, ifall du vill göra mindre portioner) och klicka över lite smör. Grädda lådan vackert brun i 175 grader. Det kan ta upp till 1,5 - 2 timme innan den är klar. När kanterna börjar släppa är ett tecken.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design