måndag, juli 07, 2008

Perfekt kokt pasta

Hur ska man lyckas med det? Det finns några enkla knep som man kan följa, nämligen:

1. Koka pastan i en stor kastrull med rikligt med kokande, saltat vatten. Pastan ska kunna dansa runt i frihet i vattnet.

2. Standardproportionerna är 1 liter vatten och 2 tsk salt per 100 gram torr pasta.

3. Lägg i all pasta på en gång i kokande vatten. Rör om. Lägg på locket tills den kokar upp igen och koka den sedan häftigt utan lock. Rör om regelbundet med en trägaffel.

4. Håll koktiden som står på förpackningen. Det kan handla om sekunder när pastan övergår från perfekt spänst till sladdrigt mjuk.

5. När tiden är ute måste pastan direkt över i ett durkslag och rinna av.

Tips från Pasta & Co. 75 härliga pastarätter, Ica kuriren.

2 kommentarer:

  1. ...att överkoka pasta är väl närmast en synd i Italien.

    SvaraRadera
  2. Ja...eller att ha för mycket sås! =)

    SvaraRadera

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design