lördag, december 22, 2007

Morotslåda

1½ dl risgryn
½ l vatten
½ l mjölk
½ kg morötter
½ msk salt
1 msk farinsocker
2 ägg
ströbröd
margarin eller smör

Risgrynen kokas först i vattnet och mjölken hälls i när vattnet nästan försvunnit. Koka till gröt. Låt svalna. De sköljda, skalade och rivna morötterna blandas tillsammans med kryddorna och äggen. Rör ihop denna blandning med gröten. Häll allt i en ugnsäker och smord form. Strö över ströbrödet och klicka på lite margarin/smör. Gräddas i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.

Ett finskt recept från en herre som heter Jussi Kaakko, urklippt av min mor ur en tidning en gång för länge sen.

4 kommentarer:

 1. vad kul att du har finsk mat på din blogg.min syster och jag har också lite finsk mat på vår blogg eftersom vi har finskt påbrå.trevlig blogg

  SvaraRadera
 2. Tack för ditt besök och din kommentar! Jag har också finskt påbrå - föddes nämligen i Villmanstrand. Tycker om den finska maten väldigt mycket! =)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Blev så glad av att hitta recepten på finsk julmat hos dig. Är född i Finland (Karis) och sedan min mamma dog har det inte funnits någon finsk julmat på julbordet. Det ska bli ändring på det nu. :) Tack.

  SvaraRadera
 4. Hej där! Vad roligt att du har hittat lite gott att laga till julbordet. I vår familj är det mest jag och barnen som äter av det finska - speciellt den karelska grytan. Det går åt. Lycka till med julmaten och jag önskar dig en härlig juletid.

  SvaraRadera

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design