onsdag, augusti 15, 2007

Gratinerad ravioli med tomater

Ravioli är något som jag gillar. Brukar ibland köpa i burk och läckra till den med ost, kryddor, sallad, bröd och annat mums. Men igår hittade jag ett recept, klippt ur ett reklamblad för lokala ICA här i stugans trakter, som är testat och godkänt av ICA provkök. Den är som följer:

För 4 personer behöver du:

2 förpackningar färsk ravioli, á 250 gram styck
4 plommontomater
1 knippa salladslök ( purjolök passar också )
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm malt vitpeppar
½ dl hackad gräslök
2 dl riven ost

Gör såhär:

Koka raviolin i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning. Låt raviolin rinna av och lägg i en ugnssäker form. Skölj och skiva tomaterna. Skölj och strimla löken. Fördela tomaterna och löken på raviolin. Blanda ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt såsen puttra i ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Rör i gräslöken. Häll såsen över ravioli, tomater och lök. Strö över osten.
In i ugnen, i mitten, 250 grader och i ca 10 minuter.
Servera med blandade gröna salladsblad och gärna färskt bröd!

2 kommentarer:

  1. Åhhh glömde länka till dig men har gjort det nu

    SvaraRadera
  2. Tack tack, du finns med bland mina länkar till mumsiga bloggar!

    SvaraRadera

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design