onsdag, september 05, 2007

Pizza med kassler och rucolasallad

4 portioner

Du behöver:

Deg:
25 gram jäst
2½ dl vatten, 37 grader
2 msk olja
½ tsk salt
6-7 dl ljust och milt fullkornsvetemjöl

Pålägg:
2 dl pizzasås, från burk (krossade tomater eller tomatpuré går lika bra)
250 gram mozzarella, skivad
2 tsk pizzakrydda
250 gram kassler, strimlad

Topping:
Rucolasallad
svarta oliver
flagad parmesan

Ugn: 250 grader

Gör så här:

Smula ner jästen i en bundke och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den släpper bunken, ca tio minuter. Låt degen jäsa, ca 1 timme.
Ta upp degen och knåda den smidig på mjölad arbetsbänk. Dela degen i fyra delar och kavla ut dem till runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg bottnarna på plåtar med bakplåtspapper. Bred ut pizzasås på bottnarna, men inte ändå ut i kanten. Skiva mozzarellan och fördela på bottnarna. Strö över pizzakrydda och strimlad kassler. Grädda pizzorna i ugnen, ca 10-15 minuter. Servera pizzorna med rucolasallat, svarta oliver och flagad parmesanost på toppen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design