Pasta med tomatsås till Mor på Mors Dag, kanske? Lyxa till det med sardeller, oliver, chili och kapris! Mums!
4 portioner.
Du behöver:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
olivolja
6 hackade sardellfiléer
2 burkar krossade tomater á 400 gram
1 msk oregano
1½-2 dl svarta oliver
2 msk kapris
salt
svartpeppar
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilifrukten, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet.
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja utan att det tar färg. Lägg i sardellerna, rör om och låt koka ihop i någon minut.
Tillsätt tomaterna, oregano, oliver och kapris. Låt såsen puttra på svag värme under lock i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med nykokt tagliatelle och servera med parmesanost!
Receptet hittades i tidningen Lantliv, nr 1 2007.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Absolut! Gott!
SvaraRaderaPS:Jag har idag länkat till ditt recept på chokladmoussetårtan.
Hemgjord Apelsinlikör
Ja, den chokladmoussetårtan är fin och det går ju bra med likör, som utan! =) Sådana recept gillar jag, där det finns lite alternativ. =)Och tack för länkningen...
SvaraRadera