tisdag, december 26, 2006

Penne med rucola

Fräsch och lätt mat efter julens godheter.
4 portioner.
Tillagningstid 25 minuter.

4 salladslökar
2 knippen rucolasallad
salt
400 gram penne pasta
1 msk olja
1 dl vitt vin
1½ dl hönsbuljong
200 gram körsbärstomater
2 msk crème fraîche
svartpeppar
1 tsk färskpressad citron

Skölj, ansa och finhacka salladslöken. Lös upp rucolaknippena och skär bort grova stjälkar. Skölj rucolan och finhacka hälften av den.
Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en stor kastrull och lägg i pastan. Koka efter paketets anvisningar, ca 10 minuter, tills pastan är "al dente".
Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i salladslöken. Låt den fräsa kort tills den börjar mjukna och lägg sedan i den hackade rucolan. Fräs några sekunder.
Häll i vitt vin och buljong och låt koka ihop 5 minuter. Skölj och halvera tomaterna under tiden. Blanda ner crème fraîche i såsen och smaka av med salt, peppar och citron. Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av väl. Blanda såsen och pastan.
Lägg upp hela rucolablad på 4 tallrikar. Lägg upp pastan med sås på tallrikarna. Garnera med tomathalvor och resten av hela rucolabladen.

2 kommentarer:

  1. 400 gram pasta? Hur många dl är det? :S

    SvaraRadera
  2. Eftersom penne är en lite större pastasort, så får det inte plats med så mycket i en dl.

    Var tvungen att mäta och en dl penne vägde 40 gram. Vilket då ger att 400 gram pasta av sorten penne (eller fusilli om man så vill) blir hela 10 dl.

    Så 10 dl pasta! Lycka till.

    SvaraRadera

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design