4 portioner
1 fläskfilé, ca 500 gram
1-2 gula lökar
1 msk vegetabilisk olja
2 msk medelstark curry
3 dl kycklingbuljong
4 dl kokosmjölk
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
4 dl vitt ris
2 msk hackad gräslök
Skala och hacka lökarna. Hetta upp oljan i stekpannan. Fräs lök och curry i ca 5 minuter, tills löken är mjuk.
Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och låt dem bli genomstekta i pannan, ca 10 minuter. Tag upp köttet och lägg det åt sidan.
Tillsätt buljong, kokosmjölk, salt och peppar till lökfräset i pannan. Låt koka upp. Sätt ner värmen och låt såsen sjuda tills den tjocknar, ca 20 minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan, ca 5 minuter före servering.
Koka riset under tiden. Följ paketets instruktioner men tillsätt inte salt.
Häll upp det nykokta riset på ett serveringsfat och lägg kött och sås ovanpå. Strö över hackad gräslök och servera genast.
Vill du inte använda kokosmjölk, så kan du ha mellangrädde. Strö över kokosflingor istället innan du serverar, för att få den karibiska smaken.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar