2 stora kålrötter
drygt 1 matsked salt
½ liter vatten
2 deciliter ströbröd
2 deciliter grädde eller mjölk1
liten gul lök
2 matskedar smör (eller ister från skinkan)
(2 - 3 matskedar sirap)
1½ tesked mald ingefära
½ tesked vitpeppar eller paprikapulver
½ tesked muskotnöt
Tärna kålrötterna och koka dem mjuka.Mosa dem till en puré.
Tillsätt kokspad så att den får en lös konsistens.
Låt ströbrödet ligga en stund i grädden eller mjölken och blanda den i purén.
Riv löken och bryn den ljust brun i smör eller ister.
Låt den kallna och blanda den i den kallnade purén.
Slutligen tillsätts kryddorna.
Häll alltsammans i en smord ugnsfast form.
Strö över ströbröd och grädda i medelvarm ugn, 200 - 225 grader, i cirka 1 timme.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar