måndag, december 11, 2006

Karelsk stek


Min favorit på julbordet! Gott till kokt potatis och bröd som man kan doppa!

6 portioner
700 g färdig köttblandning för karelsk stek
(eller ca 250 gram av vardera lamm, nöt och fläsk)
2 klyftade lökar
1 morot skuren i bitar
2 lagerblad
6 kryddpepparkorn
2–3 tsk salt
kokande vatten

Varva kött, grönsaker och kryddor i en gryta. Häll så mycket kokande vatten i formen att köttet nätt och jämnt täcks. Tillred i 225 grader i 30 minuter, lägg sedan på locket. Sänk värmen till 150 grader, tillred 2–3 timmar.

Uppdaterad med foto, 2011-12-22

3 kommentarer:

  1. Jag hade funderingar på att byta layout på min receptblogg. Efter att ha surfat runt ett tag bland receptbloggarna är jag inte lika säker på att jag ska göra det.

    För övrigt har också jag en del recept inlagda som kommer från öster.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker inte att du ska göra det. På någe vis passar den layouten till mat och recept... ;-)

    Ska besöka din blogg och länka till dig...tar gärna emot tips om andra bloggare som har endast recept på hjärnan!!

    SvaraRadera
  3. Precis vad jag också tyckte efter alla "layout-intryck". Problemet är, att länkar till bloggtoppen m.fl. hamnar lite off-side ibland. Men en länk till Matmor är det inga problem med att lägga in.

    SvaraRadera

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design