söndag, december 10, 2006

Kalakukko

Skalet
5 dl vatten
½ msk salt
100 g smör
ca 9 dl rågmjöl
ca 3 dl vetemjöl eller jästbrödsmjöl

Innehåll
1 kg fisk muikka, abborre, lake
150 – 250 g sidfläsk
2 – 3 tl salt

Gör så här
Knåda degen till en kompakt seg deg. Kavla degen till en oval platta som är 1 cm tjock i mitten och tunnare på kanterna. Strö rågmjöl i mitten på degplattan. Skölj fisken och låt den rinna av, varva fisken med sidfläsket i mitten på degplattan strö salt mellan varven. Vik upp kanterna på fyllningen pensla med vatten och strö på mjöl samtidigt som du formar Kalakukkon. Grädda i 220 –225 grader tills den fått färg. Linda in kalakukkon i aluminiumfolie, låt den badda i ugnen i 100 – 150 grader i 4 – 6 timmar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design