lördag, september 27, 2014

Kalla kycklingrullar


Att ha med sig något matigt och enkelt, när man är ute på vift - som när barnen har utedagar, är bra. Gjorde några kycklingrullar när yngsta dottern hade två dagars läger och friluftsdag på Digerberget med sin klass. Vädret var inte så bra för att grilla, så rullar var bra att ha. Så även pannkakor, sallad...

Du behöver:

8 st tunnbröd
3 st kycklingfiléer
Några klickar margarin
10 cm purjolök
1 liten gul alt röd lök
1/4 isbergssallad
1/2 gurka
1 tomat
5 dl créme fraîche
2 msk majonnäs
1 kycklingbuljong

Efter smak och tycke: salt, chilikrydda, kycklingkrydda, curry

Gör så här:

Skär de tinade filéerna till lagom små bitar och stek dessa i margarin. Lägg i buljongtärningen och rör om, så den smälter och kryddar kycklingen. Krydda efter smak o tycke och salta. Låt dessa bitar svalna i stekpannan/grytan medan du gör röran. Blanda créme fraîche och majonäs med den sköljda och skurna purjolöken, vanliga hackade löken och slutligen med stekta kycklingbitarna. Skär tomat och gurka i små bitar och strimla salladen. Lägg några klickar på varje rulle, runt 2-3 msk. Lägg på sallad, tomat och gurka och slutligen rulla ihop. Man kan även blanda salladen, gurkan och tomaten i röran och sedan klicka på allt på rullen. 

Gott även i picknick-korgen om sommaren.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design