Du behöver:
8 st tunnbröd
3 st kycklingfiléer
Några klickar margarin
10 cm purjolök
1 liten gul alt röd lök
1/4 isbergssallad
1/2 gurka
1 tomat
5 dl créme fraîche
2 msk majonnäs
1 kycklingbuljong
Efter smak och tycke: salt, chilikrydda, kycklingkrydda, curry
Gör så här:
Skär de tinade filéerna till lagom små bitar och stek dessa i margarin. Lägg i buljongtärningen och rör om, så den smälter och kryddar kycklingen. Krydda efter smak o tycke och salta. Låt dessa bitar svalna i stekpannan/grytan medan du gör röran. Blanda créme fraîche och majonäs med den sköljda och skurna purjolöken, vanliga hackade löken och slutligen med stekta kycklingbitarna. Skär tomat och gurka i små bitar och strimla salladen. Lägg några klickar på varje rulle, runt 2-3 msk. Lägg på sallad, tomat och gurka och slutligen rulla ihop. Man kan även blanda salladen, gurkan och tomaten i röran och sedan klicka på allt på rullen.
Gott även i picknick-korgen om sommaren.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar