torsdag, februari 21, 2013

Köttfärspiroger



Har idag gjort piroger med köttfärsröra som ifyllning. Det blev goda och tillsammans med tacosås och sallad så gick de åt som smör i solsken. Receptet ger 12 stycken piroger.

Du behöver:

400 gram köttfärs
1 stor gul lök
1 köttbuljongtärning
salt
svartpeppar
stekmargarin
1 dl mjölk eller 1 dl ketchup (jag hade mjölk)
1 ägg

2 st smördegsrullar, delade i 12 delar.

Gör så här:

Ta på ugnen på 200 grader. Hacka löken fint. Stek den i margarin, i en gryta, tillsammans med köttfärsen och buljongtärningen. Bryn ordentligt. Rör om. Salta och peppra efter smak och tillsätt antingen mjölk eller ketchup. Rör om. Låt svalna medan du skär smördegen i lagom stora bitar, ca 12 st. Ta två större teskedar (använde en barnsked av större modell) av köttfärsröran och klicka mitt i smördegsrutorna. Pensla med vispad ägg runt kanterna, kläm ihop kanterna ordentligt med en gaffel. Pensla pirogerna med ägg, grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter när pirogerna fått fin färg.

Servera med sallad och tacosås i favoritstyrkan!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design