torsdag, november 29, 2012

Saffransbullar


Gott till jul!

Du behöver:

200 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst för söta degar
1 dl socker
0,5 dl vit sirop
0,5 tsk salt
0,5 gram saffran
ca 12 dl mjöl

Fyllning:

50 gram rumsvarmt smör
0,5 dl farinsocker
1 msk kanel

Pensling:

1 ägg

Gör så här:

Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en skål och häll på degspadet, rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, sirap, salt och saffran. Arbeta in mjäll tills degen släpper från skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Rör samman ingredienserna till fyllningen.

Arbeta degen smidig på ett mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangulär platta och bred på fyllningen. Rulla samman och skär i 20 bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller stora bullformar. Klipp jack i bullarna - 4-6 st. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design