torsdag, juli 05, 2012

Livets vatten


När man som familj, på sommaren, på fyra personer bor i en stuga på cirka 45 kvadrat med egen brunn, så är det lika klart som korvspad att det förr eller senare stockar sig någonstans. De senaste åren har vi fått leka med vårt vatten på ett speciellt sätt för att det ska räcka hela sommaren. Det är inte bara att köra på med öppen kran och låta det flöda, utan du måste planera så att vattnet räcker till matlagning, disk, tvätt, toa och tvagning av en själv. Tur att vi har en sjö bara en femton minuter från stugan, om man går lite raskt. Där kan hela familjen bada och på så vis spara lite vatten. Tvätta kan jag göra hos svärmor som bor en timme ifrån stugan. 

Men när det kommer till matlagning är det lite svårare. Oftast behövs det vatten - i allafall till disken, om man har lagat till något i ugnen, som korv och strips. Men det kan vara gott ibland men inte hela tiden. Eller så får man köpa hem pizza från närmaste ställe, men det fungerar inte heller i längden. 

Så här långt har det fungerat väl och vattnet har räckt även om det vid vissa tillfällen låter som andningsproblem i kranen då man vrider på. Har jag tålamod, så kommer vattnet för eller senare. Det är inget fel på vattnet och det är så klart och fint, men såhär märker vi hur beroende man är av denna flytande vätska.

Några tips på maträtter som inte behöver så mycket vatten? Dela gärna med dig av tankar och länkar. Det tas tacksamt emot.

Glad sommar!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design