Köttbullar är goda. Alldeles för goda. Köttbullar kan man smaska i sig direkt ur stekpannan. Det gör jag. Och det finns ingen hejd. Här om dagen gjorde jag lagom stora och fina köttbullar av 1 kg blandfärs. Kryddade med svartpeppar och salt. Gjorde färsen lite lösare än vanligt med hjälp av ägg, mjölk och ströbröd - så där lagom, så att de höll ihop.
Du behöver:
Valfri mängd köttfärs, i mitt fall 1 kg.
2 stora gula lökar, hackade till små bitar.
2 ägg
Ett par nypor svartpeppar och salt (1-2 tsk)
1,5 - 2 dl mjölk
0,5 - 1 dl ströbröd
Margarin att steka i.
Gör så här:
Blanda köttfärs och lök väl. Krydda, häll i mjölk och ägg och strö över ströbrödet. Blanda väl med händerna, så känner du samtidigt konsistensen. Stek en liten köttbulle och smaka av. Tillsätt kryddor m.m vid behov. Gör köttbullar, ca 40 st, och stek på medelvärmen, runt 3-5 minuter. Du kan lägga köttbullar på en sköljd (med vatten) skärbräda och även fukta händerna med vatten, så blir köttbullarna runda och fina. När köttbullarna är färdigstekta lägg dom i en ugnsfast form och lägg in i ugnen, så att de håller värmen. Du behöver inte ha mer än runt 75 grader i ugnen. Ha gärna ugnsfolie på.
Servera med potatis, sås, sallad. Vi hade tzatziki, potatis och sallad.
Mmm det allra godaste man kan äta:)
SvaraRaderaJättegott!! Och precis som de är, direkt ur pannan...ja, i alla fall köttbullarna! =)
SvaraRadera