torsdag, augusti 25, 2011

Löksås med bacon



Här följer ett enkelt recept från min barndom, mamma lagade denna rätt. Mumsigt!

Du behöver:

en klick margarin
2 stora lökar
2 paket bacon, klippt i små bitar/strimlor
1½ tärning kött- eller grönsaksbuljong
salt
vitpeppar
soja
ca 10 dl vatten och några matskedar mjöl för redning

Gör såhär:

Skala och skär löken i strimlor. Fräs den och bacon lite lätt i margarin i en gryta. Lök och bacon ska inte få färg men bli mjuk. Lägg i buljongen och rör om. Vispa vatten och mjöl, häll blandningen över löken och bacon. Krydda med salt, vitpeppar, soja efter smak. Låt puttra i 5-10 minuter.

Serveras med kokt potatis eller mos, burkgurka och lingonsylt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design