måndag, juni 20, 2011

Råraka med oliver och kantareller


Läste om att de första kantarellerna var plockade och kanske kan detta vara ett recept att göra för den som hittar skogens guld. Kan även göras mjölkfritt.

Du behöver för 4 portioner:

1 kg fast potatis
2 tsk hel kummin
salt
peppar
(mjölkfritt) margarin (stekning)

För topping:

300 gram kantareller (alt på burk)
(mjölkfritt) margarin
1 rödlök
20 gröna oliver
4-5 msk (soja) crème fraiche
salt och peppar

Alternativ:

Lingonsylt

Gör så här:

Låt först kantarellerna rinna av i ett durkslag. Färska kantareller rensas noga. Fräs dem snabbt i margarinet, salta, peppra och ställ åt sidan. Skär rödlöken i tunna skivor. Skala och riv potatisen grovt.

Krydda den rivna potatisen med kummin, salt och peppar. Krama blandningen till små bullar, ungefär lika stora som en stor potatis. Lägg två i taget i en förvärmd stekpanna med en rejäl klick margarin. Tryck till dem med en stekspade så att de blir platta.

Stek på medelstark värme på var sida. Om det är svårt att vända dem lägg först över dem på ett litet fat och vänd fatet mot ett annat fat. Lägg sedan tillbaka dem i pannan. De är klara när de är gyllenbruna och lite frasiga i kanterna. Lägg gärna de färdiga rårakorna i ugnen på 100 grader så att de håller sig varma tills det är dags att äta.

Toppa med kantareller, oliver, rödlök och crème fraiche.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design