måndag, januari 24, 2011

Grillad polenta med mascarpone


Norditalienarnas favoriträtt polenta blir mumsigare med krämig mascarponeost. Lägger du till stekt ägg och tomatsalsa blir det en redig måltid.

Du behöver för 4 portioner:

1 l vatten
1 tsk salt
4 dl polentagryn
250 gr mascarpone
4 ägg
500 gram cocktailtomater, gärna i olika färger
4 kvistar färsk mynta
4 kvistar basilika
1 liten finhackad rödlök
4 msk olivolja
1 msk vinäger
1 ask färsk spenat
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Koka upp vatten och salt. Vispa i polentagryn och låt koka under omrörning till en tjock gröt.
Blanda i mascarponen i den kokta polentan.
Skölj en form med kallt vatten och häll i polentagröten. Låt svalna.
Skär tomaterna i klyftor, Skala och finhacka löken. Riv mynta och basilikablad i mindre bitar. Blanda tomater, lök, basilika och mynta. Ringla över olivolja och vinäger. Salta och peppra.
Skär polentan i tårtbitar och pensla med olivolja på båda sidor. Stek i en stek- eller grillpanna.
Stek äggen i liten olivolja i en stekpanna. Blanda tomatsalsan med sköljda spenatblad. Servera polentan med stekt ägg och tomatsalsa.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design