måndag, januari 17, 2011

Chili con Carne


Om en liten stund ska vi ha chili con carne med ris. Gott! Det är maken som lagar denna rätt så mumsig och nu delar jag med mig av receptet. Vi gör storkok! Ha en stor gryta! Gärna i gjutjärn!

Du behöver:

2 kg köttfärs
4 burkar vita bönor
5-8 lökar beroende på smak och storlek.
Ketchup
salt
vitpeppar
paprikapulver
cayennepeppar
margarin (gott om detta)

Kryddorna och ketchupen tar du efter smak. Så krydda lite och smaka av. Var försiktig med paprikapulvret så att det inte blir en bränd smak.

Gör så här:

Skala och hacka löken. Fräs den i margarin. Lägg i köttfärsen och bryn den gärna på hög värme. När köttfärsen är klar, rätt igenom, så häller man i alla vita bönburkarna. Sen häller du i ketchup, så att det blir en lagom "röd" ton. Nu kan du sänka värmen till 4, om du har en skala på 1-6. Krydda med salt, vitpeppar, cayennepeppar och paprikapulver. Blanda gärna en krydda i taket. Smaka emellan. Låt puttra och efter ett tag sänker du värmen till 1-2 och låter chili con carnen "svettas" som maken kallar det för.
Under tiden när chili con carnen puttrar lite (rör om då och då), så startar du kokningen av riset. Gör som det står på förpackningen.
Servera med slanggurka och även vitt bröd.

Smaklig måltid.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design