måndag, oktober 05, 2009

Till kryddhyllan

Här om dagen då jag var och handlade så hamnade jag vid kryddhyllan. Letade efter vitlökspulver och då såg jag Santa Marias kryddor.

Det fanns blandningar mellan wasabi & sesame, chili & lime, orange pepper, mango curry och cacao & chili. Stod där och funderade på vad dessa kryddor kan användas till. Kom fram till att det är nog ens fantasi som sätter stopp för kreativiteten i köket!

Läste lite på burkarna och den med Chili & Lime kan användas till fisk, kyckling, köttfärs och bulgur. Orange Pepper är som citronpeppar – gott till fågel, fisk och skaldjur. Cacao & Chili smakar säkerligen gott till efterrätten och såser. Wasabi & Sesam passar nog ypperligt till sushin eller någon annan fiskrätt med ris. Eller i salladen!

Kanske köper jag en kryddburk nästa gång.
Bild: Santa Maria

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design