söndag, november 23, 2008

Temafrukost Choklad

I lördags (igår), mellan 9 och 11, var det temafrukost Choklad på församlingshemmet här i Nora. Pralinören Ingela Svedbro pratade om choklad, visade oss chokladfrukter, chokladbönor och vi fick göra som alla provsmakare gör – smaka på choklad på det rätta sättet.

Vi fick några chokladbitar – ett par med runt 70 % chokladhalt och en med 80 % chokladhalt. På tallriken låg även två stycken chokladbönor. Först skulle vi titta på chokladbiten och dess glansiga yta – för ytan ska vara glansig och man ska kunna spegla sig i den, ifall den är förvarad i rätt temperatur. Sen skulle vi bryta den och höra ett knak, ifall allt var som det skulle. Efter att vi hade gnuggat bitarna ihop och doftat på chokladen fick vi äntligen stoppa den i munnen. Nu skulle chokladen smälta mellan gommen och tungan…sakta…sakta. Och nog kändes smakerna mer än ifall man bara hade tuggat och svalt.

Sen fick vi även göra två små burkar egen choklad med egen smaksättning. Gjorde en med ingefära och vaniljlikör och den andra med kanel och russin. Blev väldans gott!

Det fanns även försäljning där – tidningar, tvål, choklad…köpte två tidningar om choklad, ett tvål med sensuell chokladdoft, två olika téer med choklad i och slutligen ett paket med mörk choklad med olika smaker. Glasburkarna på bilden är de två burkar jag gjorde.

Utöver chokladen bjöds det på frukost med allt vad det innebär: ägg, kaviar, smörgåsar, ost, skinka, leverpastej, smör, prickekorv, fil, yoghurt, flingor, té och kaffe. Och massa frukter!

Det var en mysig morgon! Och här i Nora har vi ett chokladföretag som har allt med choklad att göra. De har även en nätbutik.

4 kommentarer:

 1. Hejsan Niina.
  Men inte visste jag att du hade denna bloggen. Vad kul att få lite recept och så mycket kul att läsa. Det här med temafrukost choklad lät ju jättekul och framförallt gott =). Skulle kanske vara något man skulle framföra som önskemål i vårat församlingshem. Ska göra det imorgon tror jag på vårat personalmöte =).
  Ha det gott
  *kram*

  SvaraRadera
 2. Hejsan Leila och vad kul att du hittade hit! Och jag är "skyldig"...har denna bloggen! =) Visste inte vad jag skulle göra med alla de recept jag har, så då kom idén om en matblogg fram.
  Temafrukostar är hur kul som helst. Har varit på en tidigare och då var det bra mat och nyttiga snacks (nötter) som gällde. Men det var några år sen. Chokladprovning och frukost var populärt och vi hade jätteskoj! =)
  Värt att föra fram tanken hos er med.
  Sköt om dig.
  Kramis!

  SvaraRadera
 3. Det var ju kul :D
  Choklad är det bästa som finns.. det gör mig glad :D

  SvaraRadera
 4. Det var jätteskoj! Tyckte om att se chokladfrukterna! Och att uppleva att cholad och ost går ihop! Mums på frukostmackan. Då blir man glad - hela dagen!

  SvaraRadera

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design