fredag, september 12, 2008

Husmorsknep!

Ja, inte visste jag att jag köpte lite myrr igår när jag kom hem med en flaska FUN light Darling Rhubarb. Men enligt en artikel i SvD så dödar outspädd FUN light myran på direkten. Då kan man i sitt stilla sinne fundera på vad jag har i kylen, egentligen.

Den ska vara ofarlig för människor, enligt Livsmedelsverket, så länge du inte dricker över 4 liter av saften om dagen.

Att saften skulle fungera som myrr upptäcktes av en privatperson som hällde en halv deciliter saft på myrorna på uteplatsen. Han hade hittat tipset på en amerikans blogg och testade. Och Anticimex använder inte saften för den är inte godkänd som bekämpningsmedel.

Troligen är det aspartamet som tar kol på myrorna.

5 kommentarer:

 1. Myror har jag inga problem med men möss. Jag fann på en amerikansk sajt ett tips mot möss som jag provade. Ammoniak som avskräckande medel. Mössen skulle tro att det var urin från någon okänd fiende. Jag provade och mössen försvann ur huset. Det höll jag också på att göra eftersom ammoniak luktar så starkt.

  SvaraRadera
 2. Vi har en del myror runt om stugan. Har klarat mig bra när det gäller myror på insidan - turligen håller de sig på utsidan. Skogmöss har vi en liten skara, men de håller sig ute. Ingen har varit på insidan eller skapat problem på något vis. Men ifall de kommer på besök så ska jag stå där med ammoniak. Nackdelen är ju att det luktar så starkt...enklare kanske med sopborsten..."schas med dig - stilen"? För saften lär väl inte funka på möss...

  SvaraRadera
 3. Tack:)!

  Där ser man, men lite orolig blir man allt när man tänker på vad de kan vara i produkterna

  Hoppas att du får en härlig lördag!

  SvaraRadera
 4. Möss på vinden och i väggarna är så oerhört nervpåfrestande eftersom de är som mest aktiva den tid på dygnet när det passar mig att sova.

  Bäst är det absolut att redan på hösten kolla runt huset och försöka räkna ut var de kan tänkas ta sig in och täta de hålen.

  En spricka eller hål behöver inte vara större än 6 mm för att de ska ta sig in. I fjol fick vi ändå in möss i huset och satte då en liten burk ammoniak på vinden. Då blev det tyst.

  SvaraRadera
 5. Maria: Sådana här artiklar får en att titta lite extra på ingredienserna i en vara. Ha en skön lördag!

  Karin:Ja, det kan jag tro! Prassel och pip är väl inget en vill lyssna på när man ska sova. Skulle dock behöva täta några hål på stugans övre del, pga getingar, speciellt bålgetingar. Vill inte bli stungen igen. Ha du också en skön lördag!

  SvaraRadera

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design