fredag, augusti 22, 2008

Tomatpaj med svamp och basilika

Du behöver:

1 stor charlottelök
250 gram skogschampinjoner
1 tsk rapsolja
4 ägg
200 gram ost, mager
1½ dl lättmjölk
havssalt
svartpeppar
500 gram blandade tomater
färsk basilika

Gör så här:

Hacka löken fint, skölj champinjonerna och skär dem i kvartar. Svetta löken i 1 tsk olja. Tillsätt champinjonerna, när löken ör mjuk. Låt puttra i cirka 5 minuter. Lägg nu champinjonerna och löken i en pajform. Vispa äggen lätt och blanda dem med riven ost och mjölk, lite havssalt och nymalen peppar. Häll äggmassan över löken och champinjonerna. Skölj och halvera tomaterna, lägg dem i massan. Grädda pajen i 180-190 grader i 50 minuter. Vrid upp värmen lite de sista 5 minuterna, om pajen inte redan har blivit lätt gyllenbrun. Låt pajen svalna lite innan du skär upp den. Strö över lite strimlade basilikablad och servera pajen.

5 kommentarer:

  1. Åh så gott det verkar! =)

    SvaraRadera
  2. Mums, jättegott! Jag mumsar gärna pajer och det går att variera på så många sätt.

    SvaraRadera
  3. åh så gott det där verkar!=)

    SvaraRadera
  4. Så gott de verkar!:)

    SvaraRadera

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design