lördag, augusti 11, 2007

Kräftor!

I torsdagens BLT (10 augusti 2007)hittade jag en trevlig artikel om kräftor. Där fanns ett recept på hur man kan laga till kräftor som man lyckligt fiskat upp själv.

Receptet är som följer och lagom för 20 kräftor.

2,5 liter vatten
1 dl salt
några sockerbitar
rikligt med dillkronor

Skölj kräftorna i rikligt med kallt vatten och kontrollera att de är levande.

Koka upp vattnet tillsammans med salt och dill. Lägg ner kräftorna, 8-10 i taget i det häftigt kokande vattnet. Locket på. När vattnet kokat upp igen, kan man lägga i resten av kräftorna. Lägg mer dill ovan kräftorna. Locket på igen.

Koktiden är ca 10 minuter efter att vattnet kokat upp på nytt. Lägg i sockerbitarna efter halva tiden.

Ta kastrullen från plattan och kyl direkt, tex med rinnande kallt vattenbad. Efter kokningen enligt artikeln är det viktigt att kyla ner kräftorna snabbt. När vattnet kallnat är kräftorna klara att ätas.

Det var länge sen jag var på kräftskiva – tror att det var 1985. Kanske dags igen?

Och är du efter oslagbara kräftlag, så kan du finna ett här. Och en trevlig artikel om kräftan här.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design