onsdag, mars 28, 2007

Påsktårta med färdig botten

Recept från Med Mera tidningen

En tårta till påsk med 8-10 bitar, tillagningstid ca 30 minuter

Du behöver:
1 förpackning tårtbotten, tredelad
2 dl vispgrädde
2 färgade marsipanlock, färdigkavlade (grönt och gult)

Fyllning:
3 gelatinblad, blötlagda
½ dl vatten
1 citron, saft och riven skal
2 äggulor
½ dl socker
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Börja med fyllningen. Smält gelatinbladen i en kastrull med vatten, citronsaft och citronskal. Låt svalna. Vispa äggulor och socker kraftigt. Vispa grädden och blanda i äggsmeten och gelatinblandningen. Ställ fromagen i kylen för att stelna.
Skär ut två lika stora ovala tårtbottnar och en liten mindre. Ta eventuellt hjälp av en stor påskäggshalva som mall. Snedskär kanterna för att få en jämn äggform på tårtan. Varva bottnar och fromage och jämna till så att tårtan liknar ett ägg till formen.
Vispa grädden och bred ovanpå ägget. Gräddlagret fungerar som ett klister åt marsipanlocket. Rulla ut den ena marsipanrullen över tårtägget, forma med handen och jämna till nederkanten med en kniv. Rulla ut det andra marsipanlocket och skär remsor till band och rosett. Forma små kycklingar av resten.
Dekorera tårtan med band rosett, kycklingar och gärna sockerpärlor.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design