måndag, mars 19, 2007

Bullar att bryta

ca 25 st

50 gram jäst
3 dl mjölk eller vatten
1 dl olja
½ dl honung
1 tsk salt
½ msk anis, ½ msk fänkål
ca 8-10 dl lantvete
Pensling: ägg eller vatten, gryn
Ugn: 225 grader

Gör så här:
Ljumma vätskan och rör ut den smulade jästen i den.
Tillsätt olja, honung, salt, kryddor och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
Dela i ca 25 delar och forma till runda bullar.
Lägg dem tätt på en smord eller bakplåtspappersklädd plåt och jäs i 30 minuter.
Pensla och strö på gryn.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt brödet kallna på galler under bakduk.
Bryt sedan isär bullarna.
Går bra att frysa.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design