Lägg helst våfflorna på ett galler, så blir de frasiga hela tiden Inte på hög, som jag gjort. Men vi åt dom så snabbt! |
I morgon är det Våffeldagen. Mumsigt värre. Här kommer ett recept på enkla våfflor, 6-10 stycken. Du behöver våffeljärn.
Du behöver:
100 gram smör
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 dl mjölk
Ät med bär, glass, sylt, grädde eller varför inte gräddfil och rom, sill eller något annat salt.
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa nu ner resten av mjölken och det smälta smöret. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med smör och häll ca 1 dl smet så att den täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna, ca 1-2 minuter.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar