fredag, april 08, 2011

Skolmaten!


Då jag gick i skolan, så var inte skolmaten så där hejdlöst god. Har minnen av pizzafisk (kokt fisk utan smak med krossade tomater ovan), pyttipanna (med för mycket salt), ostskivor (samma sak som skosulor) och blodpudding (torr och böjd, som en båt - bara att ro iväg).

Igår var jag med barnen i skolan eftersom det var öppet hus och föräldrarna kunde se hur det är i skolan, umgås med barnen och äta då klassen äter. Igår bjöds det på hamburgare. Allt var så fräscht och det fanns mycket barnen kunde välja mellan - allt från sallad, grönsaker, dressing och sen fanns det en möjlighet att ta antingen fisk eller kött. Potatismos kunde man också ta till. Jag valde fisk, för jag väldigt glad i fisk. Det var en god upplevelse! Allt smakade gott, för sig och tillsammans.

Är glad över att våra barn har god mat. Brukar fråga om maten då de kommer hem och till större delen är de mätta och nöjda. Kan bli någongång, då och då, att de inte ätit maten - men då oftast för att det är något de inte gillar.

Men gårdagens mat var god, det var vi överens om runt bordet.

2 kommentarer:

  1. Usch ja, tänk så mycket mat man missat under åren just för att skolan förstörde mängder med goda rätter.

    SvaraRadera
  2. Så här i efterhand brukar jag tänka att det var nog ingen av mat-tanterna (bamba-tanterna som vi kallade dom för) som la ner sin själ i att laga god mat - både för ögat och för smakens skull. Någonstans längs med vägen, så måste något ha hänt. Eller så är det bara lyckligt lottade barn som går på rätt skola och får bra mat...vem vet?

    SvaraRadera

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design