fredag, juni 25, 2010

Grekiska biffar

För några år sen var vi hemma hos en släkting där det bjöds på köttfärsbiffar, tzatziki och potatis. Det var jättegott och barnen ville ha det igen, igen och igen. Så det blev bara att ”sno” receptet och göra det bästa av det.

Du behöver, för cirka fyra portioner och 8-10 (gjorde lite mindre och det blev 12 st) biffar:

500 gram blandfärs
5 msk ströbröd
1½ dl mjölk
1 finhackad gul lök
1 ägg
½ tsk salt (fetaosten ger sälta med)
1 krm vitpeppar (jag använder svartpeppar)
Några nypor oregano
200 gram fetaost, hackad i små bitar.

Gör så här:
Förbered de tillbehör du vill ha till biffarna, vi la en påse Felix Grillblandning i ugnen. En klick smör på blandningen tog bort torrheten, som jag nämner i inlägget. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla. Skala och hacka löken. Blanda köttfärs, lök, salt, peppar, ägg, ströbröd/mjölk, oregano och fetaost till en jämn smet. Men blanda inte för mycket, för då kan färsen bli trådig.
Gör bullar av köttfärsen, cirka 8-10 bitar och platta till dessa bullar efter hand som du steker dem i en stekpanna, cirka 3-4 minuter på varje sida. Jag steker i margarin men du kan använda olja eller smör. Lägg biffarna i en ugnsform efterhand och ifall du vill behålla värmen på biffarna, lägg formen i ugnen medan du steker de andra biffarna. Men ha dem inte inne längre än 15 minuter.

Klart att servera.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design