Efter all tung julmat kan det riktigt gott med en sallad. Till min lunch idag gjorde jag en fetaostsallad med oliver och pinjenötter. Jättegott.
½ salladshuvud6 st små tomater, tex plommon- eller körsbärstomater
ca 5 cm gurkaDu behöver:
½ salladshuvud
ca 5 cm purjolök
6-8 oliver, gröna eller svarta, med eller utan innehåll. Kärnfria helst.
fetaost, Arla Apetina Classic 150 gram
3 msk pinjenötter (utan salt, skalade)
lite persilja
Gör så här:
Skölj och skär salladen, tomaterna, gurka och purjolöken fint. Lägg i en djup skål med salladen först. Toppa med fetaost, oliver, pinjenötter och persilja. Servera med gott bröd till!
Denna sallad kan vara som en redig lunch till en person, en lagom lunch till två personer eller som en enkel förrätt till fyra personer.
Det ser riktigt fräscht och gott ut!
SvaraRaderaDet kändes riktigt skönt att ha den här salladen efter all tung julmat. Passar även till det somriga bordet....om nu snön smälter någongång! ;-)
SvaraRadera