torsdag, januari 14, 2010

Fetaostsallad


Efter all tung julmat kan det riktigt gott med en sallad. Till min lunch idag gjorde jag en fetaostsallad med oliver och pinjenötter. Jättegott.

Du behöver:

½ salladshuvud
6 st små tomater, tex plommon- eller körsbärstomater
ca 5 cm gurka
ca 5 cm purjolök
6-8 oliver, gröna eller svarta, med eller utan innehåll. Kärnfria helst.
fetaost, Arla Apetina Classic 150 gram
3 msk pinjenötter (utan salt, skalade)
lite persilja

Gör så här:

Skölj och skär salladen, tomaterna, gurka och purjolöken fint. Lägg i en djup skål med salladen först. Toppa med fetaost, oliver, pinjenötter och persilja. Servera med gott bröd till!

Denna sallad kan vara som en redig lunch till en person, en lagom lunch till två personer eller som en enkel förrätt till fyra personer.

2 kommentarer:

  1. Det ser riktigt fräscht och gott ut!

    SvaraRadera
  2. Det kändes riktigt skönt att ha den här salladen efter all tung julmat. Passar även till det somriga bordet....om nu snön smälter någongång! ;-)

    SvaraRadera

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design