Du behöver för fyra personer:
2 st stora kycklingfiléer
2 st stora gula lökar
2 st kycklingbuljongtärningar
2 st 500 ml matlagningsgrädde (Jag änvänder Milda eftersom den har en tjockare konsistens och behöver inte redas. Det går även att använda mjölk eller vatten+soja. Glöm inte att reda såsen då. Räkna med ca 2 msk mjöl per 4 dl "kokande" vätska)
margarin/smörsalt
curry
paprikakrydda
kycklingkrydda
Gör så här:
Skär kycklingen i fina strimlor. Hacka löken. Fräs lök och buljong i margarinet/smöret. När buljongen smält, lägg i kycklingstrimlorna och salta lite. När kycklingen är genomstekt häll i grädden och rör om. Krydda med curry (1-2 krm) och paprikakryddan (1-2 krm), rör om. Låt puttra någon minut och krydda sedan med Knorr Kycklingkrydda. Eftersom denna krydda även är "huvudkryddan" och den krydda som "färgar" såsen, så kan man med säkerhet ta 1-2 msk. Rör om och låt puttra i 10-15 minuter.
Serveras med ris och kokta grönsaker.
Serveras med ris och kokta grönsaker.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar