Igår tittade jag i frysen och fann två kycklingfiléer och tänkte att vad kan man hitta på med dessa. Jo, lite huxfluxkyckling. Det var uppskattat av hela familjen och ett enkelt recept. Här följer den.
Du behöver för fyra personer:
2 st stora kycklingfiléer
2 st stora gula lökar
2 st kycklingbuljongtärningar
2 st 500 ml matlagningsgrädde (Jag änvänder Milda eftersom den har en tjockare konsistens och behöver inte redas. Det går även att använda mjölk eller vatten+soja. Glöm inte att reda såsen då. Räkna med ca 2 msk mjöl per 4 dl "kokande" vätska)
margarin/smörsalt
curry
paprikakrydda
kycklingkrydda
Gör så här:
Skär kycklingen i fina strimlor. Hacka löken. Fräs lök och buljong i margarinet/smöret. När buljongen smält, lägg i kycklingstrimlorna och salta lite. När kycklingen är genomstekt häll i grädden och rör om. Krydda med curry (1-2 krm) och paprikakryddan (1-2 krm), rör om. Låt puttra någon minut och krydda sedan med Knorr Kycklingkrydda. Eftersom denna krydda även är "huvudkryddan" och den krydda som "färgar" såsen, så kan man med säkerhet ta 1-2 msk. Rör om och låt puttra i 10-15 minuter.
Serveras med ris och kokta grönsaker.
Serveras med ris och kokta grönsaker.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar