tisdag, november 11, 2008

Morotskaka

Ugnstemperatur 200º

Du behöver:

75 g margarin, rumsvarmt
1½ dl farinsocker
3 ägg
1 citron, tvättad
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl russin (hoppade över)
3-4 morot = 4 dl fint rivna

Jag gjorde ingen glasyr, kakan är även god utan, men här följer det du behöver ifall du vill göra glasyren.

Glasyr:
200 g cream cheese
1 msk florsocker
1 tsk vanillinsocker
½ msk citronsaft

Gör så här:

Smörj och bröa en form på 1,5 liter. Rör matfett och farin poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje ägg. Riv det gula från citronskalet och pressa citronen. Ta undan 1/2 msk saft till glasyren och lite rasp till dekoration. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke. Rör också ner russin, citronskal och de rivna morötterna i mjölet. Blanda mjölblandningen och citronsaften med smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Mosa osten med sockret och lite citronsaft. Glasera kakan strax före servering. Dekorera med citronskal.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Recept a'la Matmor Template by Ipietoon Cute Blog Design