Sidor

onsdag, april 18, 2007

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

Recept hittat i Coop Mer Smak, nr 3 2007.

Du behöver:
4 dl basmatiris
400 gram nötfärs
1 gul lök, hackad
2 tsk gurkmeja
½ kuvert saffran, ca ½ gram
2 msk olja
3 morötter, grovrivna
1 msk socker
3-5 krm salt
1 krm peppar
10 cocktailtomater, i klyftor
persiljeblad, gärna bladpersilja

Gör såhär:
Koka riset enligt förpackningen.
Fräs färs, lök, gurkmeja och saffran i oljan i en gryta i 3-4 minuter.
Blanda i morötter, socker, salt och peppar. Fräs under omrörning tills köttfärsen är genomstekt och löken och morötterna mjuka. Blanda ner riset i grytan och hetta upp. Smaka eventuellt av med mera socker, rätten ska ha en tydlig sötma. Servera med tomater och persilja.

Inga kommentarer: