Sidor

tisdag, oktober 03, 2006

Marsipangodis

Detta recept är sockerfritt. Passar bra för den godissugne diabetikern (som jag själv). Diabetes (Diabetes Mellitus) är inte en utan flera olika sjukdomar (själv kallar jag det "livsstil") med olika orsaker. Den gemensamma nämnaren är att sockerhalten i blodet är för hög.

Marsipangodis:

100 gr sötmandel
2 msk strösötmedel (hermesetas alt canderel)
1 äggvita
(1 msk kakao)

Koka upp mandeln och ta av skalet.
Mal mandeln när den är torr.
Blanda med strösötmedel.

Vispa äggvitan lätt och blanda lite i taget tills marsipandegen är hanterbar. All äggvita kanske inte går år.

Gör godisbollar. (Rulla runt i kakao)
Kan njutas som de är eller till garnering av tårtor, bakelser osv.

2 kommentarer:

godis recept sa...

Ska testa det här receptet till jul.

Mer godis recept!! :)

Matmor Niina sa...

Lycka till med testandet! Berätta gärna hur det blev! Själv ska jag jaga efter godisrecept!! =)